Mısır Rejimi Refah Sınır Kapısını Tekrar Kapattı

İşgal rejiminin geçtiğimiz günlerde yoğun şekilde bombaladığı Gazze’den Mısır’a açılan Refah sınır kapısı bugün kısa bir süre açıldıktan sonra tekrar kapatıldı.

Gazze’deki insani kriz derinleşirken, günlerdir açılması beklenen Refah sınır kapısından 20 kamyonluk insani yardım geçişi tamamlandı. Yardımlar Gazze’ye ulaşmaya başladı. Siyonist Rejim İsrail, yardımların sadece Gazze’nin güneyine yönlendirildiğini açıkladı.

Siyonist Rejim İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanı devam ederken, günlerdir ‘topyekûn abluka’ altındaki bölgeye insani yardımların girişi için Refah sınır kapısı saat 10:00 itibarıyla açıldı. Filistinli bir sınır görevlisi gelişmeyi doğrularken Hamas’ın Basın Bürosu, İsrail’in girişine izin verdiği 20 kamyonun içinde ilaç, tıbbi malzeme ve sınırlı miktarda gıda bulunduğunu açıkladı ve beklenen yardımın ‘Gazze’deki feci tıbbi koşulları değiştirmeyeceğini’ vurguladı.

 İşgalci İsrail rejimi tarafı ise yardımların daha önce sivillerin gitmesi istenen güney bölgelere yapıldığını ve yakıt içermediğini açıkladı. Yardım kamyonlarının geçişiyle sınır kapısı hızla kapatılırken, kamyonların Gazze’ye ulaşmaya başladığı belirtiliyor.

Üçüncü ülke vatandaşlarının Gazze’den ayrılmasıyla ilgili süreç ise hala belirsizliğini koruyor.
Bugün Gazze’ye ulaşan yardım kamyonlarının tamamı Mısır Kızılay’ından Filistin Kızılay’ına gönderildi. İsrail tarafı ise ‘yardımların Hamas’ın eline geçmediğine ya da yönlendirilmediğine dair’ kanıt talep etti. Bir Birleşmiş Milletler görevlisi bu sebeple bir sonraki konvoyun geçişine pazartesi gününe kadar izin verilmeyebileceğini söyledi.