HRW: Gazze Seyahat Yasağı Kaldırılsın

İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail makamlarını “Gazze’ye seyahatteki genel yasağı kaldırmaya” çağırdı ve insanların güvenlik kontrollerine ve fiziki aramalara tabi geçişin iki yönlü serbest dolaşıma açılmasına izin verilmesi talebinde bulundu.

GÖZAT  HRW’den Mısır ve Siyonist İsrail’e GAZZE ELEŞTİRİSİ

Örgüt, “Bu denetimler şeffaf ve keyfi olmayan bir tarzda yürütülmeli, bireylerin İsrail yetkililerinin ret kararlarına itiraz etme olanağı olmalıdır.  Güvenlik tehditlerini ve İsrail’in Gazze’de yaşayan Filistinlilere karşı eylemlerini dengelemeliyiz.” ifadesinde bulundu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün “Gazze’ye giriş çıkışlara yönelik İsrail kısıtlamaları” başlıklı bir raporunda şunlar belirtildi:

GÖZAT  UNRWA ve İslam Kalkınma Bankasından GAZZE ANLAŞMASI

“Gazze Ambargosu kaldırılmalı, Filistin gruplarına seyahat izni verilmeli. Tatiller de dahil olmak üzere iş toplantılarına, eğitim, konferanslara ve diğer kariyer geliştirme fırsatlarına katılmak için Gazze’den yurtdışına gidilmeli. Ayrıca, “yabancı ve İsrail insan hakları örgütlerinin dokümantasyon, eğitim ve araştırma için Gazze’ye personeller, danışmanlar, gönüllüler ve uzmanlar göndermesine izin verilmeli.”

GÖZAT  BM: İsrail, İnsanlığın EN GADDAR İŞGALCİSİ

Raporda, yurtdışı seyahatler için limanlara ulaşımın kolaylaştırılması ve Filistinlilere havaalanını kullanmalarına izin verilmesi gerektiği belirtildi.

İsrail, son 25 yılda Gazze’ye gidiş ve gelişte kısıtlamalar koydu. Bu kısıtlamalar, insan haklarını ihlal eder durumda.