Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü

Siyonistlere ait haber kaynakları Filistin direnişinin İsrail askerlerine Han Yunus’ta büyük ve güçlü bir pusu kurduğunu, bu pusuda en az 11 işgal askerinin öldürüldüğünü dile getiren haberler yayınladı. 

İsrail Yayın Komitesi tarafından yayınlanan haberde, işgal ordusunun Han Yunus’ta kurulan oldukça büyük bir pusudan sonra büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekildi. Haberde söz konusu pusudan sonra işgal askerleriyle Filistinli direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bilgisine yer verildi. 

Haberde ayrıca Han Yunus’un güneyinde kurulan büyük pusunun ardından işgal ordusunun birkaç saat içinde bir açıklama yapmasının beklendiğine işaret edildi. 

Bunun dışında da yine siyonistlere ait muhtelif haber kaynaklarında Han Yunus’un güneyinde işgal askerlerine büyük bir pusu kurulduğu ve olaydan sonra çok sayıda askerin öldürüldüğü birçok askerin de yaralı olarak hastanelere nakledildiği belirtildi. 

Konuyla ilgili haberlerde özellikle Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’nın 22 Ocak tarihinde de El-Meğazi Mülteci Kampı’nda kurduğu tuzakta 21 askerin öldürüldüğü bilgisine yer verilmesi dikkat çekti. Ancak Filistin direnişi tarafından yapılan açıklamalarda 22 Ocak’taki pusuda öldürülen işgal askeri sayısının işgal rejiminin askeri kaynakları tarafından açıklanandan fazla olduğu belirtilmişti.