Hamas’tan Ramazan Şallah İçin Taziye Mesajı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İslami Cihad Hareketi’nin eski genel sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah’ın vefatı münasebetiyle bu sabah bir taziye mesajı yayınladı.

Şallah’ın vefatı sebebiyle çok büyük bir üzüntü duyduklarını dile getiren Heniyye; “Şallah, Filistin halkının komutanlarından mücahit bir komutandı. Direniş sancağını taşıdı. Direniş ve cihad hareketlerinden büyük bir harekete liderlik yaptı. Filistin, Kudüs, Aksa ve Filistin halkının çıkarıldığı yurduna dönmesi için lütufla, fedakârlıkla, cihadla ve direnişle dolu bir yolculuktan sonra Rabbine gitti.” dedi.

Heniyye, Ramazan Şallah’ın Filistin toprağında zorlukların, direnişin, intifadanın ve devrimin içinde dünyaya geldiğini, bu mücadelede bayrağı taşıdığını, sorumluluğu yüklendiğini, kardeşi Fethi Şikaki’nin şehit edilmesinden sonra da emaneti teslim aldığını belirtti.

Heniyye, Şallah’ın müstesna ahlakî özelliklere sahip olduğu gibi direniş ve mücadele konusunda da ilkeli tavrıyla öne çıktığını ve Filistin davasının örnek liderleri arasında yerini aldığını vurguladı.