Hamas’tan İsrail’e Kapılarını Açan İslam Ülkelerine Tepki

Siyonist işgalciler bir yandan Kudüs’teki yahudileştirme faaliyetlerini hız kesmeden sürdürmek için Şeyh Cerrah Mahallesi’ne baskınlar ve saldırılar düzenlerken, diğer yandan siyasi liderleri Arap dünyasının başkentlerinde ağırlanıyor. Son olarak da işgal rejiminin aşırı siyonist, ırkçı ve saldırgan görüşleriyle öne çıkan başbakanı Naftali Bennett, Bahreyn’in başkenti Manama’da ağırlanıyor. 

Hamas, siyonist işgal hükümetinin Filistinlilere yönelik ırkçı politikalarından, toplu cezalandırmalarından, tehcir ve yahudileştirme faaliyetlerinden birinci derecede sorumlu olan Bennett’in Bahreyn tarafından ağırlanmasına şiddetle tepki gösterdi. Hamas, Bennett hükümetinin Filistin halkına yönelik suçlarını işlemeye kesintisiz bir şekilde devam ettiğine ve son günlerde de Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yoğun bir şekilde baskınlar düzenlediğine dikkat çekti. 

Hamas resmi sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı açıklamada işgal liderlerinin Arap ülkelerinin ve İslam dünyasının başkentlerine yaptıkları bu ziyaretlerin işgal rejimine meşruiyet kazandıramayacağını ve onun terörist ve ırkçı suçlarının üstünü örtemeyeceğini hatırlattı. 

İşgal rejiminin Savaş Bakanı Benny Gantz da 2 Şubat tarihinde Bahreyn’e ziyarette bulunarak bu ülkeyle önemli ittifak anlaşmaları imzalamıştı. Bu ziyaretten kısa bir süre sonra da işgal rejiminin bir subayını askeri ilişkileri organize etmek üzere Bahreyn’e daimi görevli olarak tayin ettiği açıklanmıştı. 

Bahreyn siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme konusunda 11 Eylül 2020 tarihinde anlaşma imzalamıştı. Bundan bir yıl sonra geçtiğimiz Eylül ayında da karşılıklı olarak büyükelçileri atadılar.