El-Hayye: HAMAS’ı Suçlayanlar PİŞMAN Olacak

El-Hayye, güvenlik güçlerinin El-Hamdallah’ın konvoyuna düzenlenen saldırının şüphelileriyle girdiği çatışmada şehit düşen iki güvenlik görevlisinden Hammade Ebu Suveyrih için düzenlenen törene katıldı.

Hamas’ı haksız yere suçlayanlar için hâlâ bu yanlıştan dönme imkanı olduğunu belirten El-Hayye, soruşturma tamamlanıp sonuçları açıklandığında ne büyük bir yanlış yaptıklarını fark edeceklerini fakat pişmanlığın fayda vermeyeceğini söyledi.

El-Hayye, Filistin davasına zarar veren her şeyi reddettiklerini kaydederek, komplolara karşı birlik ve bütünlükten yana olduklarını ifade etti.

Filistin halkını önümüzdeki Cuma günü düzenlenecek Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne katılmaya davet eden El-Hayye, “İlk mesajımız şu: Biz davası haklı olan bir halkız. Ablukaya rağmen barışçıl bir gösteri için yola çıkacağız” dedi.

Dünyaya vermek istedikleri ikinci mesajın da Gazze Şeridi’nin abluka altında olmasına rağmen iradesinin elektrik ve ilaç kesintisiyle kırılamayacağını söylemek olduğunu bildiren El-Hayye, ablukanın devam etmesini kabul etmeyeceklerini ve sorumluluğun ablukayı uygulayana olduğunu açıkladı.