HAMAS’tan Milyonluk KUDÜS Eylemine Çağrı

Hamas Hareketi konuyla ilgili yayınladığı bildiride, hareket üyelerini ve Filistin halkının tümünü, işgalcilere Nekse’nin 51’inci yıldönümünün Kudüs’ü korumak için biat yenileme günü olduğunu göstermek için “Milyonluk Kudüs” mitingini fiili olarak hayata geçirmeye davet etti.

Kudüs için can verildiğini ve Kudüs’ün Filistin’in ebedi başkenti olduğunu ifade eden Hamas, Batı Yaka’da yaşayan Filistinlilere yarın Kudüs’e gitmeleri ve Ramazan’ın son günlerini Mescid-i Aksa’da geçirmeleri çağrısında bulundu.

Hamas Hareketi ayrıca işgalcilerin engellemeleri nedeniyle Mescid-i Aksa’ya ulaşmakta zorluk çekenlerin Cuma namazını ona en yakın noktada ve Kudüs’ün çevresindeki kontrol noktalarında kılmalarını, bu şekilde işgalcilere “Hiç kimse Kudüs ve Mescid-i Aksa sevgisini kalbimizden silemez” mesajı verilmesini istedi.

İşgal güçlerince Batı Yaka’ya sürgüne gönderilen Kudüs milletvekili Muhammed Ebu Tayr da Batı Yaka ve Kudüs sakinlerine seslenerek, Mescid-i Aksa’ya gitmeye teşvik etti.

Ebu Tayr, Kudüs halkının Mescid-i Aksa’yı hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirterek, ümitsizliğe kapılmama uyarısında bulundu.