Hamas Liderlerinden Ebu Merzuk Hizbullah’a Sitem Mi Etti?

Türkiye ve dünyadan birçok haber ajansına düşen ve Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk’un Hizbullah’a sitem ettiği şeklindeki haberin gerçeklik payı var mı?

Elbette ki haber her zaman olduğu gibi yalan. Haber ise her zamanki gibi Musa Ebu Merzuk’un El-Cezire ile Skype üzerinden yaptığı röportajda söylemediği kelimeler-cümleler-ifadeler ekleyerek yalan haber yapan Siyo-Emperyalist medya güçlerinin dezenformasyonu.

Direniş Cephesi ve Filistinli Mücahidler karşısında askeri bir başarı elde edemeyen Siyonist İsrail ve onun bölgedeki-dünyadaki uşakları, yalan haberlerle gündemi bozmaya ve bir kale gibi ayakta duran Direniş Ekseni hakkında fitne tohumları ekmeye çalışıyor.

Fitneci haber ajanslarının paylaşımına göre Ebu Merzuk’un ifadeleri şöyle:

“Hizbullah’tan ve Batı Şeria’daki kardeşlerimizden çok şey bekliyorduk. (Mahmud Abbas liderliğindeki) Filistin yönetimindeki kardeşlerimizin tutumundan utanç duyduk.” 

Ebu Merzuk’un konuşmasındaki gerçek ifadeler ise farklı. Spikerin ‘Hizbullah ve Hizbullah dışındaki müttefiklerinizden beklentileriniz nedir?’ şeklindeki sorusuna Ebu Merzuk’un cevabı şöyle:

“Kendimize güveniyoruz ve tüm dostlarımızı bu çatışmada bize katılmaya davet ediyoruz, ancak kelimenin tam anlamıyla şiddetli, kudretli, kibirli ve terörist bir düşmanın önünde savaştayken yargıç olarak duramayız ve sonra başkalarını yargılayamayız. Uzağı yakınlaştırmak ve yakına tutunmak istiyoruz ve bu savaşa herhangi bir olumsuzluk yansıtmakla ilgilenmiyoruz ve son derece nazik bir konuşmada ve tüm eleştiri ifadelerinden uzakta herkesle birlikte olmak zorundayız, herkesin onur savaşına umduğumuz kadar değil, takdir ettikleri ölçüde katılmasını istiyoruz.”

Spikerin tekrar Musa Ebu Merzuk’a ısrarla yönelttiği ilgili soruya röportajın yirmi üçüncü dakikasında şu ifade ile cevap veriyor:

“Doğrudur, insanlar bu savaşta müttefiklerimizden ve Batı Şeria’daki kardeşlerimizden çok şey bekliyordu….”

Görüldüğü gibi Ebu Merzuk bu cümlede Hizbullah kelimesini telaffuz etmiyor. Ayrıca beklentinin da Hamas tarafından değil insanlar tarafından oluştuğunu belirtiyor.

Haberin Videosu:

İlgili haberin Arapça aslını ve ilgili cümleleri (yirmi birinci ve yirmi üçüncü dakikalara denk gelmektedir) El-Cezire kanalının aşağıdaki YouTube videosundan kontrol edebilirsiniz:

===> القيادي بحـ.ـمـ.ـاس موسـى أبو مـرزوق: نتوقع من مصر اتخاذ موقف حاسم.. ما هو؟