Seyyid Ali Hamaney: Direniş Ekseni İsrail’i YOK EDECEK!

İran İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ali Hamaney, bugün İslam düşmanlığının her zamankinden daha belirgin hale geldiğini söyleyerek, İsrail’in hedeflerini gerçekleştiremediğini belirtti.

Peygamber Efendimizin kutlu doğumu münasebetiyle düzenlenen 37. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney, İranlı yetkililer, İslam ülkelerinin büyükelçileri ve Vahdet Konferansı misafirlerinin katılımıyla başladı.

Seyyid Ali Hamaney, konferansta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “İslam dünyasının tüm lider ve şahsiyetlerinin, hayati bir mesele olan vahdet meselesi ve Siyonist rejimin devam eden suç ve cinayetleri konusunda düşünmesi gerekmektedir. Siyonist rejim nefret ve öfkeyle doludur. Sadece bize karşı değil, diğer ülkelere karşı da bu böyledir. Siyonist rejimin etrafındaki ülkelerden memnun olduğu söylenemez. Mısır’dan, Irak’tan ve Suriye’den de nefret ediyorlar. Neden? Çünkü onların hedefi Nil’den Fırat’a kadardı ve bu da olmadı. Bu ülkeler farklı zamanlarda ve çeşitli nedenlerle buna izin vermediler. Kur’an’da “Kininizle ölün” buyuruyor.”

Filistin meselesinin İslam dünyasının öncelikli meselesi olduğunu vurgulayan Seyyid Ali Hamaney, “İran İslam Cumhuriyeti’nin kesin kanaati, Siyonist rejimi kendine model alarak normalleşme kumarını oynayan hükümetlerin kaybedeceği ve onları kayıpların beklediği ve yanıldıklarıdır. Avrupalıların dediği gibi onlar kaybeden ata oynuyorlar” dedi.

İslam devrimi lideri sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Siyonist rejim, onunla yakınlaşmayı teşvik edecek bir durumda değildir, bu hataya düşmemeleri gerekir. İşgalci rejim gidicidir. Bugün Filistin hareketi, aradan geçen yetmiş seksen yılda her zamankinden daha canlıdır. Allah’ın izniyle bu hareket meyvesini verecektir. Yüce İmam’ın tabiriyle, bu kanser hücresi olan işgalci rejim, Allah’ın izniyle, Filistin halkının ve tüm bölgedeki direniş güçlerinin eliyle yok edilecektir.”