HAMAS: Kurtuluş Savaşı İçin Hazırlık Yapıyoruz

Filistin İslami Direniş hareketi Hamas’ın yurt dışı başkanı Halit Meşal, kurtuluş savaşı için hazırlık yapmakta olduklarını vurguladı.

Neşre internet sitesinin bildirdiğine göre Filistin İslami direniş hareketi Hamas’ın yurt dışı başkanı Halit Meşal, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Filistin’in, tüm dikkatlerin üzerinde yoğunlaşması gereken hak ile batıl savaşı sembolü ve İslam ümmetinin pusulası olduğunu belirtti.

Meşal açıklamasının devamında Hamas’ın, Filistin topraklarının karış karış işgalden kurtulması için direnişe bağlı olduğunu vurguladı.

Zorla alınan bir şeyin zorla da geri alınacağını kaydeden Meşal, bazı rejimlerin siyonist işgalcilerle ilişkileri normalleştirmeye yönelik girişimlerini kınadıklarını belirtti.

Lübnan meselesinde, Hamas lideri, hareketinin Lübnan’ın güvenliği, istikrarı ve egemenliğiyle tam olarak ilgilenmeye istekli olduğunu ve Lübnan’daki Filistin kamplarında hareketi herhangi bir iç savaşa sürüklemeyeceğini vurgulayarak, Lübnan’daki Filistin kamplarını korumak için Filistinlilerin tüm çabalarını koordine etme gereğini ve Lübnan güvenlik yetkililerini kuzey kulesi katliamını gerçekleştiren suçlulardan sorumlu tutmaya çağırarak, bu kanın boşa gitmeyeceğini vurguladı.