HAMAS: İsrail’in Üniversite Öğrencilerine Saldırması BİR TERÖR!

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, Tel Aviv Üniversitesi’nde işgal polisinin ve aşırı sağcı siyonist öğrencilerin Filistinli öğrencilere saldırmasının bir ırkçı saldırı ve ifade özgürlüğüne yönelik şiddet olduğunu dile getirdi.

Kasım, olayla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, söz konusu saldırının, siyonist işgal altında yaşamak zorunda kalan Filistin halkına yönelik olarak 74 yıldan beri izlenen planlı terör politikasının bir devamı niteliği taşıdığına dikkat çekti.

Kasım, Nekbe’nin yıl dönümünde gerçekleştirilen bu saldırının 1948’de Filistin halkını göçe zorlayan sömürgeci siyonist politikanın devam etmekte olduğunu gözler önüne serdiğini vurguladı.

Kasım, bütün baskılara ve şiddete rağmen Filistin halkının ulusal kimliğine sahip çıkmakta, kinci işgalin tasallutundan kurtuluncaya kadar direniş ve devrim yolunda ilerlemekte kararlı davranacağını ifade etti.

Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Tel Aviv Üniversitesi’nde İsrail işgal güçleri, aşırı sağcı olarak nitelendirilen yahudi öğrencilerin desteğiyle Filistinli öğrencilere saldırıda bulunmuştu.

Dün sabah söz konusu üniversitedeki onlarca Filistinli öğrenci Nekbe’nin 74. yıl dönümünü anmak amacıyla meydana çıkıp Filistin bayrakları taşıyarak ve Filistin halkının haklarını dile getiren sloganlar atarak gösteri düzenlemişlerdi.