Hamas: İsrail’e Mescidi Aksa’da Asla Yer Yok

Hamas siyonist yerleşimcilerin İsrail işgal güçlerinin himayesi altında arka arkaya Mescidi Aksa’ya baskınlar düzenlemesinin, işgal rejimine burayı zaman ve mekan yönünden paylaştırma planını bir emrivaki haline getirme imkanı veremeyeceğini, buranın İslami kimliğini değiştiremeyeceğini ve Filistin halkının bütün gücüyle burayı savunacağını ifade etti. 

Hamas yaptığı açıklamada; “Düşmanın ve onun yerleşimci kesiminin ihlallerini kınarken, yeniden Mescidi Aksa içinde kurbanlar kesme planı yapmaya kalkışmaması ve Bayrak Yürüyüşü’nü de mukaddes mekanlarımıza yaklaştırmaması konusunda uyarıyoruz.” ifadesine yer verdi. 

Hamas, bu tür tehlikeli ve provokatif girişimlerin sebep olabileceği tüm gelişmelerden siyonist işgal yönetimi liderliğinin sorumlu olacağını hatırlatarak, “İşgalciye ve onun yerleşimcilerine Aksa’da yer yok.” dedi.

Bu arada Filistin halkına yönelttiği çağrıda Ramazan’ın kalan günlerinde Kudüs ve Mescidi Aksa’yı korumak ve işgalci siyonistlerin çirkin planlarını boşa çıkarmak için seferber olunmasını, ribatın sürdürülmesini, Mescidi Aksa’ya daha fazla akın edilmesini istedi.