HAMAS: İSRAİL, Sivillere Saldırarak ATEŞLE Oynuyor!

Hamas yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’de barışçıl gösterilere ahmakça saldırılarda bulunmasının ve insanları katletmeye devam etmesinin tehlikeli bir şekilde ortamı ısıtmak ve ateşle oynamak anlamına geldiğini dile getirdi.

Hamas adına açıklama yapan resmi sözcüsü Fevzi Berhum bu şekilde ortamı ısıtmanın işgalciye ve onun yerleşimcilerine güvenlik ve rahatlık getirmeyeceğine, doğacak sonuçların tümüne katlanmak zorunda kalacaklarına dikkat çekti.

Berhum açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Direnişin üzerine düşen ulusal ve ahlâkî sorumluluk bu aşamanın genel hatlarını yeniden çizmek ve işgalci düşmanı halkımızın iradesini ve çıkarlarını tanıyacak, mevcut dönemin şartlarını göz önünde bulunduracak seçimi kabul etmeye zorlamaktır.”

İşgal güçlerine ait uçaklar dün akşam saatlerinde ve gece Gazze’de muhtelif hedeflere saldırılar düzenlemişti. Ancak saldırılarda herhangi bir yaralanma olmadı.

İşgal güçlerinin Cuma günü düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine yönelik saldırılarında da Emel Et-Teramisi adlı bir Filistinli kadın şehit olmuş en az 25 kişi de yaralanmıştı. Çok sayıda Filistinli de atılan gaz bombalarından etkilenmişti. Gazze’de barışçıl amaçlı Büyük Dönüş Yürüyüşü ve Ablukayı Kırma gösterileri 30 Mart 2018’den bu yana devam ediyor.