HAMAS: İşgale Karşı Tek Yol DİRENİŞİN GÜÇLENMESİ

Bildiride bunun için direnişten başka yol bulunmadığı, direnişin iradesiyle oynanması için başvurulan çabaların da kabul görmesi ve sürdürülmesi mümkün olmayan çabalar olduğu ifade edildi.

GÖZAT  Gazzeli Uzmanlar: Tek Yol DİRENİŞ-İNTİFADA-BOYKOT

1967 işgalinin ellinci yıl dönümü münasebetiyle yayınlanan bildiride işgalin yolun sonu olmadığı vurgulanarak “Biz bunu bir viraj olarak görüyoruz. Filistin halkının hayatında önemli etkileri olduysa da bunların aşılması ve etkilerinin ortadan kaldırılması gerekir” denildi.

Ulusal ilkelerin ve direnişin etrafında Filistin halkının birliğinin sağlanmasının öncelikli bir husus olduğu vurgulanarak Arap ve İslâm toplumlarının düşmanlıkları bertaraf etmek için gerçek bir gayret ortaya koyması gerektiği ifade edildi.

GÖZAT  Amerikalı Yazar: İsrail İle Barış Müzakereleri Boşuna, TEK YOL DİRENİŞ

Bildiride Gazze’deki abluka üzerinde de durularak bu ablukanın kaldırılmasının ve geçiş kapılarının açılmasının bölge halkının hakkı olduğu, bir ülkenin bu halka hakkını vermek, ablukanın kırılmasını sağlamak için bir çaba ortaya koymasının da ona şeref kazandıracağı belirtildi.

Bildiride ümmetin birlik ve bütünlüğüne zarar veren gelişmelerin de tehlikesine temas edilerek 1967 yenilgisinin etkilerinin aşılması için birliğin güçlendirilmesine ihtiyaç olduğu vurgulandı.