GECE Eylemlerinde, GAZZE’de 20 Kişi Yaralandı

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinin doğusunda dün akşam gerçekleştirilen gece gösterilerinde 19 kişi yaralanırken çok sayıda gösterici de işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi.

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Bureyc Kampı’nın doğusunda da bir çocuğun işgal güçlerinin kurşunuyla yaralandığı ifade edildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki gösterilerde 19 kişinin çeşitli derecelerde yaralandığını belirterek, Endonezya Hastanesi’ne ulaşan şehitler olduğu yönünde sosyal medyada yayınlanan haberleri yalanladı.

El-Kudra, Eş-Şifa Hastanesi doktorlarının başından yaralanan ve durumu ağır olan 23 yaşındaki bir kişiye müdahalede bulunduklarını söyledi.

Görgü tanıkları, gençlerin Cibaliya’nın doğusundaki dönüş kampına gittiklerini, otomobil lastikleri yakarak slogan attıklarını bildirdi.

Bu arada, işgal ordusunun Beyt Hanun’da direnişe ait iki alana top atışı yaptığı ve her iki alanda da maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi sınırında üzerine el yapımı patlayıcı atılan bir askerinin yaralandığını itiraf etti.

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Bureyc Kampı’nın doğusunda yer alan Ümmü Hüsniye Tepesi yakınlarında Filistinli bir grup gence ateş açtı.

İşgal güçlerinin ateşiyle bir çocuğun ayağından yaralandığı ve Deir El-Belah’taki El-Aksa Hastanesi’ne kaldırıldığı ifade edildi.

Filistinli gençler, Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gece gösterilerinde sınır bölgelerinde otomobil lastiği yakıyor, havai fişek atıyor, devrim marşları çalıyor, hoparlörlerle siren sesleri yayınlıyor ve işgal güçlerine doğru lazer ışığı tutuyor.

Gece gösterilerine katılan gençler, işgal askerlerinin gece-gündüz sürekli teyakkuz halinde kalarak bitkin düşmesini hedefliyor.