Gazzeli Aileler, İki Yıl Aradan Sonra Esir Ziyaretine Başladı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, iki yıl süren aradan sonra, Gazzeli ailelerin işgal zindanlarında esir durumda olan mensuplarını ziyaretleriyle ilgili programı başlattı. 

Kızılhaç’ın Gazze’deki sözcüsü Suheyr Zakkut, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin Gazze ahalisinden 37 kişiyi, aile efratlarından, Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Nefha çöl hapishanesinde esir durumda olan 23 kişiyi ziyaret etmek üzere yola çıkardığını söyledi. 

Zakkum, bu ziyaretin, 2020 yılının Mart ayında koronavirüsün başlamasıyla birlikte başlayan ve iki yıl süren ziyaret engelinden sonra gerçekleştirilecek ilk ziyaret olacağını belirtti. 

İşgal zindanlarındaki esir hareketinin başlatmış olduğu esir intifadasındaki isteklerinin en önemlilerinden biri bu ziyaretlerin başlatılmasıydı. Söz konusu intifadada esirler 25 Mart’tan itibaren açlık grevi başlatmayı kararlaştırmış, ancak işgal rejiminin esirlerin taleplerinin çoğunu kabul etmesi üzerine açlık grevini askıya almışlardı. 

Yaklaşık 4500 esirin tutulduğu işgal zindanlarında, Gazzeli esirlerin sayısının 220 civarında olduğu belirtiliyor. Bunların çoğunluğunu da kıdemli ve haklarında uzun süreli hapis cezaları verilmiş olanlar oluşturuyor.