Gazze’deki Soykırım 116. Gününde

Siyonist katillerin Filistin’in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, 116’ncı gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90’dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

İşgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

İşgal güçlerine ait savaş uçakları Gazze Şeridi’nin en güneyindeki Refah şehrinin ortasında bulunan El-Cenine Mahallesi’nde bir evi bombaladı, ancak herhangi bir can kaybı olmadı. 

Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı’na da havadan uçaklarla ve karadan toplarla saldırı düzenlendi. 

Güney kesimde yer alan Han Yunus Mülteci Kampı’nda bulunan El-Faruk Camisi’ne toplarla saldırı düzenlendi. Bölgede yoğun bir şekilde saldırıların devam ettiği haber verildi. 

İşgal güçleri Han Yunus’un batısındaki Emel Mahallesi’nde Okul Caddesi’ne saldırı düzenledi ve civar bölgelerde saldırıların devam ettiği bildirildi. 

Emel Mahallesi’nde işgal güçlerinin top saldırıları üzerine şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi. Han Yunus’un güneyindeki Batnu’s-Semin mıntıkasında da işgal güçlerinin top saldırıları üzerine şiddetli çatışmalar yaşandığı ve gece saatlerinde işgal güçlerinin bu bölgede havaya çok sayıda aydınlatma bombası attıkları ifade edildi. 

İşgal güçlerinin dün gece Gazze şehrinin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde, daha önce saldırı düzenlemiş oldukları Abdullah Azzam Camisi’ne tekrar saldırı düzenledikleri ve bu camiyi tamamen yerle bir ettikleri belirtildi.