GAZZE’nin Kuzeyinde 2 Gence GÖZALTI!

İşgal güçleri akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nin kuzeyinde iki Filistinliyi sınırı geçerek 1948’de işgal edilen topraklara girdikleri gerekçesiyle gözaltına aldı.

İşgal medyasının haberine göre, işgal güçleri Gazze Şeridi’nin kuzeyinde sınır hattını geçen iki kişiyi gözaltına aldı ve sorguya çekmek üzere götürdü.

Bu arada, işgal medyası ayrıca sınır bölgesinde görevli işgal güçlerine Gazze Şeridi’nden boru tipi bombayla saldırı yapıldığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını öne sürdü.

Sınır bölgesindeki tüm önlemlere rağmen Filistinli gençlerin son günlerde sınırı daha çok geçmeye başladıkları kaydedildi.

İşgal güçlerinin sınır ihlallerinin ardında Filistinli grupların olmasından endişe duyduğu ve sınırı geçen gençlerin işgal ordusunun bölgedeki hazırlıkları hakkında bilgi toplamalarından korktuğu ifade edildi.

İşgal ordusu geçen Ocak ayının sonunda Gazze Şeridi sınırında sızmaları önlemek için 65 kilometre uzunluğunda ve altı metre yüksekliğinde duvar inşa edilmesi için çalışmaların başladığını duyurmuştu.