Gazze’de Sağlık Felaketi Yaşanıyor

Siyonist işgal güçlerinin bugün sabah, ateşkesin sürdürülmesine razı olmayarak saldırıları yeniden başlatmalarıyla birlikte özellikle sivil halkı, çocukları, kadınları ve sağlık kurumlarını kasten hedef almaları Gazze bölgesinde sağlık sektöründe büyük bir felaket yaşanmasına yol açtı. 

Gazze bölgesindeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, Gazze şehrinde ve kuzey bölgede tıbbi imkanların ve yatak hizmetlerinin son derece kısıtlı olduğuna dikkat çekti. 

El-Kudra, Gazze şehrinde ve kuzey bölgede hizmet vermeye devam eden üç hastanenin çok küçük olduğunu ve ihtiyacı karşılamanın çok çok gerisinde kaldığını hatırlattı.

El-Kudra ateşkesin devam ettiği günlerde sağlık ekiplerinin çok büyük bir gayretle devreye girerek çok sayıda yaralıya hizmet vermeye çalıştıklarını dile getirdi. 

İşgal güçlerinin bu bölgeye gerek havadan ve gerekse karadan yaptıkları saldırılarda sürekli hastaneleri hedef almaları karadan soktukları güçlerini de, hastanelerde herhangi bir silahlı savunma bulunmamasından yararlanarak basmaları ve askeri üs haline getirmeleri sağlık hizmetlerinin çok büyük zarar görmesine ve birçok hastanenin kullanılamaz hale gelmesine yol açtı.