GAZZE’de Ahrar Hareketinden KUDÜS’e Destek Mitingi

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki En-Nuseyrat Kampı’nda düzenlenen mitinge aktivistler, hareket üyeleri, Halk Direnişi Komiteleri, İslami Cihad Hareketi, eski esirler ve toplumun önde gelen isimleri katıldı.

El-Ahrar Hareketi liderlerinden Mahmud Ebu Suveyrih, mitingde yaptığı konuşmada, Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etme kararına karşı Batı Yaka, Kudüs ve Gazze Şeridi’nde düzenlenen protesto gösterilerinin önemine dikkat çekti.

Trump’ın kararının Birleşmiş Milletler’de büyük bir çoğunlukla reddedildiğini hatırlatan Ebu Suveyrih, “Halkımız Kudüs’ün Arap ve İslami kimliğinin değiştirilmesine karşı. Kudüs, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bizim Kudüs’ümüz olarak kalacak” dedi.

El-Ahrar Hareketi Siyasi Birimi üyesi Hamdan Es-Sufi de yaptığı konuşmada, Filistin Yönetimi’nden barış sürecine ve işgal rejimiyle her türlü ilişkiye son vererek direniş seçeneğini benimsemesini istedi.

Es-Sufi, mevcut aşamada Filistinlilerin işgalcilere karşı birleşmeleri ve direnişe verilen halk desteğinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.