GAZZE’de 6 Hastanede SAĞLIK Hizmeti DURDU!

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, beş hastanede daha hizmetlerin durduğunu belirterek, büyük bir felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Gazze’deki Er-Rantisi Çocuk Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Gazze’de düzenlediği basın toplantısında, ablukadan bu yana ilk kez sağlık hizmetlerinin durmaması için jeneratörlerin çalışmasını sağlayacak bir çözüm bulma konusunda aciz kaldıklarını söyledi.

Ebu Silmiyye, Beyt Hanun Hastanesi’nde hizmetlerin durmasının ardından Er-Rantisi Hastanesi, En-Nasr Hastanesi, Göz Hastanesi, Psikolojik Sorunlar Hastanesi ve Ebu Yusuf En-Neccar Hastanesi’nin de hizmetlerinin durdurulmasından bahsetmenin durumun ne kadar kötü olduğunu gösterdiğini ve sağlık hizmetlerinin felaketin tam ortasında olduğunu ifade etti.

Hastane yönetimlerinden gelen raporların mevcut yakıt stoklarının yüzde 17’ye kadar düştüğüne işaret ettiğini kaydeden Ebu Silmiyye, uzun süren elektrik kesintileri sebebiyle jeneratörler için yakıta daha çok ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı.

Ebu Silmiyye, Sağlık Bakanlığı’nın kemer sıkma politikasını sonuna kadar uyguladığına dikkat çekerek, yakıt yokluğu nedeniyle jeneratörlerin her an durabileceğini bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, ilgili çevrelere çağrıda bulunarak, krizin çözülmesini ve hastaların tedavi olma haklarının korunmasını istedi.