Siyonist İsrail Gazze’ye Elektrik Akışını Kesti

İsrail rejimi, kuşatma altındaki Filistin topraklarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken Gazze Şeridi’nin elektriğini kesti.

Rejimin enerji bakanı, İsrail elektrik şirketine Cumartesi günü Gazze Şeridi’ne elektrik tedarikini durdurma emri verdiğini söyledi.

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz yaptığı açıklamada, “(İsrail) Elektrik Şirketi’ne Gazze’ye elektrik arzını durdurma talimatı veren bir emir imzaladım” dedi.

Gazze’de elektrik kesintileri her gün yaşanıyor ve son elektrik kesintileri başlamadan önceki günlerde hanelerde dönüşümlü olarak günde sadece birkaç saat elektrik vardı.

Gazze’nin elektrik otoritesi, İsrail’in açıklamasının ardından Gazze’ye ulusal şebekeden elektrik tedarikinin yüzde 80’inin kesildiğini söyledi.

İsrail güçleri, rejimin “aranan” kişiler olarak adlandırdığı kişileri gözaltına alma bahanesiyle neredeyse her gün işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli şehirlerine baskınlar düzenliyor. Baskınlar genellikle bölge sakinleriyle şiddetli çatışmalara yol açar.

Bu arada Filistinli sağlık görevlileri, Cumartesi günü kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde İsrail bombardımanı sonucu 230’dan fazla kişinin öldüğünü ve çok daha fazlasının yaralandığını söyledi.

Gazze’deki çok sayıda bina, ev ve kamu tesisi de İsrail’in ağır hava saldırıları nedeniyle ağır hasar gördü.

İsrail rejim güçleri, direniş savaşçılarının artan yerleşimci şiddetinin ortasında Mescid-i Aksa’ya yapılan saygısızlığa yanıt olarak sürpriz, geniş çaplı bir operasyon düzenlemesinin ardından ölümcül hava saldırısını başlattı.

Zaten, artan ölü sayısı, 2023’ü Birleşmiş Milletler’in 2005’te ölümleri takip etmeye başlamasından bu yana Batı Şeria’daki Filistinliler için en ölümcül yıl yapıyor.