Filistinli YAŞLI ve HASTA Esir Tecrit HÜCRESİNDE

Filistinli esirin oğlu Ahmed, babasının dokuz gündür açlık grevinde olduğunu, kendisini önceki gün ziyaret eden Filistin Esirler Heyeti avukatı İbrahim El-A’rac’dan babasının Ramon Cezaevi’ne nakledildiğini öğrendiklerini bildirdi.

Babasının açlık grevi eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu kaydeden Ahmed Er-Recub, Filistinli esirin Şabak tarafından kendisine uygulanan baskılara direndiğini ve Sudan’a sürgüne gönderilme teklifini reddettiğini açıkladı.

Ahmed Er-Recub, Filistinli esirin avukatına tek bir günlüğüne dahi olsa sürgünü reddettiğini ve serbest bırakılana kadar açlık grevine devam edeceğini söylediğini bildirdi.

Avukat El-A’rac, işgal rejimi cezaevleri idaresinin Filistinli esiri oldukça zor ve kötü şartlarda tuttuğunu, bu nedenle sağlık durumunun daha da kötüleştiğini ifade etti.

Filistinli hasta ve yaşlı esirin kameralarla gözetlenen pis bir hücrede tutulduğu, kendisine ait battaniyeler elinden alınarak Er-Recub’a soğuktan korumayan pis ve ince bir örtü verildiği belirtildi.

Avukat El-A’rac, cezaevleri idaresinin Filistinli esire kendi özel kıyafetlerinin verilmesini reddettiğini ve sadece haftada bir banyo yapmasına izin verdiğini söyledi.