Filistinli ve Türk Belediyeciler Nablus’ta Bir Araya Geldi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) toplantıları işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde başladı.

Nablus’ta yapılan ve iki gün sürecek olan UCLG-MEWA’nın Kalkınma İşbirliği ve Kent Diplomasisi Komitesi ile Kentsel Mobilite Komitesi toplantılarına Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Filistin Yerel Yönetimler Bakanı Hüseyin A’arac, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile Türkiye ve Filistin’den birçok şehir ve ilçe belediye temsilcileri katıldı.

GÖZAT  Türkiyeli Geline İsrail'den Filistin Engeli

İki ülke belediyeleri arasındaki iş birliği imkanlarının değerlendirildiği ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantının, ekim ayında İstanbul’da düzenlenecek ayağında çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmalarının imzalanması planlanıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Türkoğlu, “Filistin’in Nablus kentinde düzenlenen bu toplantı, bu kentin uluslararası anlamdaki önemini gösteriyor.” dedi.

GÖZAT  Diyanet Başkanı Görmez: Ezan Yasağı, MÜSLÜMANLARI YOK SAYMAKTIR

Toplantıda konuşma yapan Filistin Yerel Yönetimler Bakanı A’arac ise Nablus kentinin tarihsel geçmişine ve Filistin’deki önemine dikkati çekerek, “Nablus Osmanlı İmparatorluğu döneminde de önemli bir yere sahipti. Bugün böylesi bir toplantıya da ev sahipliği yapıyor olması kentin kimliğinin önemini bir kez daha vurgulamıştır.” diye konuştu.

GÖZAT  Siyonist İsrail Enerji Bakanı TÜRKİYE'ye GELİYOR

A’arac ayrıca yaptığı açıklamada, “Filistin kentleri ile Ortadoğu ve dünyanın farklı kentleri arasında böyle bir toplantının düzenlenmesi Filistin’in gelişimi açısından çok önemlidir. Böylece hem kentsel dönüşüm alanında hem ulaşım hem de kentlerin ekonomik anlamda kalkınmasına vesile oluyor.” dedi.