Filistinli Ömer El-Bergusi’ye 4 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet

İsrail Ofer Askeri Mahkemesi, Filistinli esir Asım Ömer el-Bergusi hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verdi.

Filistinli Esirler Medya Ofisi bugün yaptığı açıklamada, işgalci İsrail mahkemesinin esir el-Bergusi hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiğini söyledi.

Siyonist İsrail rejimi mahkemesi, 28 Kasım 2019’da Ömer el-Bergusi’nin iki İsrail askeri ve bir Yahudi yerleşimcinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla suçlamıştı.

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Walla haber sitesi, Ömer el-Bergusi’nin geçen yıl Ramallah yakılarında gerçekleştirdiği bir eylemde iki İsrail askerinin ve bir Yahudi yerleşimcinin ölümüne yol açtığı suçlamasıyla hüküm giydiğini belirtti.

El-Bergusi ailesinin dramı

Ömer el-Bergusi, daha önce Kassam Tugayları hakkında çıkarılan suçlar nedeniyle işgal hapishanelerinde 11 yılını geçiren özgürleştirilmiş eski bir esirdir.

Ömer el-Bergusi’nin babası, İslami Direniş Hareketi Hamas liderlerinden Şeyh Ömer el-Bergusi (Ebu Asıf), Filistin’deki ulusal direnişin öncü isimlerinden olup 25 yılını işgal hapishanelerinde geçiren eski bir esirdir.

Ayrıca Ömer el-Bergusi, işgal altındaki Batı Şeria’da 2018 yılında 8 Yahudi yerleşimcinin yaralandığı silahlı saldırının sorumlusu olduğu iddiasıyla şehit edilen Salih Ömer Salih el-Bergusi’nin kardeşidir.

Batı Şeria’daki Ofra Yahudi yerleşim birimi yakınındaki silahlı saldırıdan sorumlu olduğu iddiasıyla şehit edilen Salih el-Bergusi’nin Ramallah’ın Kuber beldesindeki evi, işgal askerleri tarafından yıkılmıştı.

Evin yakınında Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında arbedenin çıktığı ve askerlerin olaylarda gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullandığı belirtilmişti.