Filistin Halkının, Mahmud Abbas’a Karşı Öfkesi Artıyor

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a, Fetih Hareketinden öfke yağıyor. Üst düzey Fetih liderlerinin, 87 yaşındaki Abbas’ın kendi koltuğuna aday olarak akrabasını görevlendirmesi bardağı taşıran son damla oldu. 

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın, Fetih Hareketi saflarından isyanla karşı karşıya olduğu iddia edildi. Üst düzey Fetih liderlerinin, Abbas’ın kendi koltuğuna aday olarak akrabasını görevlendirmesinden öfkeli oldukları öne sürülüyor.

İsrail Hayom gazetesinde yer alan habere göre, Abbas’a muhalefet, başkanın, akrabalarından biri olan Hüseyin eş-Şeyh’i FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri yapmasına ve böylece kendisinin yerine başkan olarak geçmesi için yol açmasıyla zirveye ulaştı.

İddiaya göre birçok Fetih üyesi ve Cibril Racub gibi diğer önde gelen şahsiyetler kendilerini Abbas’ın doğal mirasçıları olarak görüyorlar.

Diğer yandan Bir Zeit Üniversitesi öğrenci konseyi seçimlerinde Hamas karşısında alınan yenilginin Fetih içinde karşılıklı suçlamalara yol açtığı ve El-Fetih’in Ramallah lideri de dahil olmak üzere yerel liderlerin istifalarının da Abbas’ı son derece zor bir duruma soktuğu öne sürülüyor.