FİLİSTİN Yasama Konseyi: Siyonist İSRAİL İle İlişkinizi KESİN

Kudüs’ün Siyonist İsrail tarafından işgalinin 50. yıl dönümü münasebetiyle Gazze’de bir araya gelen Filistin Yasama Konseyi yapmış olduğu açıklamada Müslüman ülekelere İsrail ile ilişkilerde normalleşmelerin durdurulması çağrısında bulunuldu.

GÖZAT  Filistin Direniş Grupları: İsrail İle Her Türlü İlişki, FİLİSTİN'in İŞGALİNE YARDIMDIR

Filistin Yasama Konseyi, Kudüs’ün Siyonist İsrail tarafından işgalinin 50. yıl dönümü münasebetiyle Gazze’deki karargahta düzenlenen özel oturumda bir araya geldi.

Filistin Yasama Konseyi, Müslüman ülkelere seslenerek siyonist işgalci İsrail ile ilişkilerde normalleşmelerin durdurulması çağrısında bulundu. İsrail’le olan tüm diplomatik ilişkilerin koparılması gerektiği belirtilirken yapılan açıklamada ‘Kudüs, ne kadar sürede olursa olsun, işgal hükümeti tarafından yapılan tüm hareketlere rağmen Filistin’in başkenti olarak kalacak’ ifadeleri kullanıldı.

GÖZAT  Filistin Halkı: İsrail İle İşbirliği ŞEHİTLERİN KANINA İHANETTİR!

Özel oturumda açıklamalarda bulunan Filistin Yasama Meclisinin ilk başkan vekili Ahmed Bahr, ‘İşgalci İsrail meselesi bütün uluslararası kararları ve sözleşmeleri, uluslararası meşruluğu ve Filistin topraklarındaki tüm işgal önlemlerini kınayan kararları ihlal ediyor’ ifadelerinde bulundu.

Bahr yapmış olduğu açıklamada El Fetih Hareketi Merkez Komitesi Sekreteri Cibril Rajoub’un, Burak Duvarı’nda Yahudilerin hak iddia ettiği açıklamalarını ve onlarca serbest bırakılmış Filistinlilerin maaşlarını kesen ulusal uzlaşma hükümetini kınadı.

GÖZAT  İsrail İlişkileri İSLAM DÜNYASI'na İHANETTİR

Kudüs’teki İsrail ihlalleri, siyasi ve ekonomik durumdaki gelişmelerle gelişmelerin de görüşüldüğü toplantıda ‘Kudüs, ne kadar sürede olursa olsun, işgal hükümeti tarafından yapılan tüm hareketlere rağmen Filistin’in başkenti olarak kalacak.’ ifadeleri kullanıldı.

Yasama Konseyi ayrıca Arap ve İslam ülkelerini, İsrail’in Aksa Camii baskınlarını ve Kudüs’ü Yahudileştirme projelerini engellemek için maddi, siyasi, medya ve hukuksal açıdan destek sağlamaya çağırdı.