HAMAS’tan İSLAM Ülkelerinin İSRAİL İlişkilerine Tepki!

Hamas, Siyonist Netanyahu’nun Umman gezisi başta olmak üzere Siyonist siyasiler ve sporcular tarafından İslam ülkelerine yapılan ziyaretlere tepki gösterdi.

Hamas’tan yapılan açıklamada, “Siyonizmin başı Netanyahu’nun Umman ziyareti kınanarak, bunun Filistin halkına ve adil davasına yönelik tehlikeli meydan okumalar olduğu” ifadelerine yer verildi.

Müslüman ve Arap ülkelerinden, Filistin halkına ve davasına destek verilmesi, Filistin topraklarındaki direnişin güçlendirilmesi, Siyonist İsrail’i Dünya siyasetinde yalnızlaştırma ve İsrail’i boykot siyasetinin sürdürülmesi istenen açıklamada, Siyonist İsrail yönetimiyle İslam Ülkeleri arasındaki her türlü normalleşmeye-ilişkiye karşı olunduğu vurgulandı.

Siyonist İsrail’in hiçbir Körfez ülkesi ile açık diplomatik ilişkisi bulunmuyor. Ancak İşgal Rejiminin başta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere Körfez ülkeleri ile perde arkasında iş birliği yaptığı iki taraftan yetkililerce ara ara itiraf ediliyor.

Siyonist Netanyahu’nun yaptığı bu Umman ziyareti, Körfez ülkeleri ile Siyonist İsrail’in kamuoyuna açık bir şekilde kurduğu uzun zamandır ilk resmi temas olması bakımından önem taşıyor.

Geçen günlerde de, Siyonist İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev (Meryem Receb) de dün, Grand Slam judo müsabakalarına katılan Korsan İsrail takımına destek amacıyla BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye gitmişti.

İşgalci İsrail milli takımı ise geçen çarşamba, son dönemlerde Arap Devletleriyle kriz haberleriyle gündeme gelen Katar’ın ev sahipliğinde organize edilen, Dünya Cimnastik Şampiyonası’na katılmış ve ilk kez Korsan İsrail milli marşı bir Körfez ülkesi topraklarında resmen çalınmıştı.

Hamas’ın açıklamasında, “Siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin Filistin halkı ile bu halkın toprağındaki ve vatanındaki tarihi hakkı üzerinde ciddi olumsuz etkileri olacağı gibi, ümmetin birliğini ve bu politikalara karşı duran, Filistin halkına ve adil davasına desteğiyle tanınan halkları da tehdit ediyor” ifadesini de kullandı.

Açıklamada ayrıca Siyonist İsrail ile ilişkileri normalleştirmenin Siyonist işgalciyi Filistin halkına yönelik daha fazla cinayet işlemeye teşvik ettiğini, böyle bir adımın Filistin halkını sırtından hançerlemek, kendisinden ve adil davasından vazgeçmek anlamına geldiğini ifade etti.

Hamas açıklamasında ayrıca Siyonist sporcuların Katar ve BAE’de karşılanmalarını da özellikle kınandı. Netanyahu’nun Umman ziyaretini de kınayan Hamas, Müslüman liderlerden Filistin halkını desteklemelerini, direnişini güçlendirmelerini ve işgalciyi dışlamalarını istedi.