Filistin Alimler Heyeti: ABD ve İsrail KUDÜS’ü Yutmaya Çalışıyor

Tekruri, İslam dünyasının Trump’ın Kudüs konusundaki kararını reddettiğini, gelecekte benzer bir tavrın Yahudi yerleşimi konusunda da ortaya konulmasını ümit ettiklerini söyledi.

Trump’ın siyasi açıklamalarına ve işgal hükümetinin adımlarına dikkat çeken Tekruri, işgal rejiminin ABD Başkanı’nın açıklamalarını fırsat bilerek Yahudileştirme faaliyetlerine hız verdiğini ifade etti.

Tekruri, işgal rejiminin dünyanın en güçlü ülkesinin desteğini arkasına alarak adımlarını sürdürdüğünü belirterek, Müslüman halkların Trump’ın kararına karşı çıkmasının önemine değindi.

Müslüman haklarla birlikte bazı Batı halklarının tavırlarının da olumlu olduğuna dikkat çeken Tekruri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde dahi ABD hariç hiçbir ülkenin Trump’ın kararını onaylamadığını söyledi.

Filistin halkının 15 şehit vermesine rağmen gösterilerini sürdüreceğine inandığını bildiren Tekruri, ABD ve İsrail’in oldubittiyle Kudüs’ü yutmak istediklerini belirtti.

Müslümanların Amerika ve İsrail’in hesaplarında yanıldıklarını gösterdiğini kaydeden Tekruri, Türkiye’nin tavrına da övgüde bulundu.