Fas ve İsrail Arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması

Hem Müslüman ülke liderleri hem de Siyonist İsrail’den son dönemde çok hızlı bir şekilde karşılıklı yakınlaşma adımları, ziyaretleri ve anlaşmaları gelmeye devam ediyor.

Yaşanan bu hızlı ve ardışık adımlar, tüm bu sürecin aslında önceden organize edilmiş bir plan olduğunu sadece şimdi uygulamaya konulduğunu gösteriyor.

Son olarak da Siyonistlere ait haber kaynaklarında İsrail polisinin, Fas güvenlik teşkilatıyla karşılıklı olarak birbirlerinin “topraklarındaki” suçluları teslim etme konusunda anlaştığını haber verdi. Habere göre, iki devlet arasında bu konuda herhangi bir anlaşma olmamasına rağmen güvenlik teşkilatlarının aralarında anlaştığına dikkat çekildi. 

Siyonistlere ait Kanal 13 isimli tv kanalının verdiği haberde; “Bu anlaşma sonucunda önümüzdeki günlerde, anlaşmayla bağlantılı birtakım kritik gelişmelerin yaşanması, soruşturma için aranan bazı suçluların İsrail’e indiklerine şahit olmamız beklenmektedir.” ifadesine yer verildi.

Fas Kraliyet Havayolları (Royal Air Maroc) isimli şirket bu ayın 13’ünde Fas’ın Kazablanka şehrinden siyonist işgal rejiminin sultası altındaki Uluslararası Ben Gurion Havaalanı’na ilk doğrudan seferini gerçekleştirmişti.

Aralık 2020’de de Fas yönetimi işgal rejimiyle, 2000 yılından bu yana kesik olan diplomatik ilişkileri yeniden başlatmak üzere anlaşma imzalamıştı.