El-Halil’deki Çatışmalarda Onlarca Yaralı

İsrail işgal güçlerinin, Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil vilayetine baskın düzenlemeleri Filistinlilerle aralarında çatışmalara neden oldu. İşgal güçlerinin gerçek mermilerle ve gaz bombalarıyla düzenledikleri saldırılarda onlarca kişi yaralandı veya nefes alma krizi yaşadı. 

Yerel bir kaynağın verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin El-Halil’e bağlı Beytu Ummer kasabasının Safa mıntıkasına düzenledikleri saldırı çatışmalara neden oldu. Bunun üzerine işgal güçleri bölgedeki evlere gerçek mermilerle ve göz yaşartıcı zehirli gaz bombalarıyla saldırıda bulundu. Atılan mermiler ve gaz bombaları aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu onlarca kişinin etkilenmesine neden oldu. 

İşgal güçlerinin baskın sırasında, bugün öğle saatlerinde Beyt Hicay yahudi yerleşim merkezi civarında işgalci askerlere araçlı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla işgal güçlerinin saldırısına maruz kalarak yaralanan gencin babası Ekrem Ebu Şeyhe’yi de gözaltına aldıkları haber verildi. 

İşgal güçlerinin ayrıca El-Halil’in batısındaki Harabeler bölgesine baskın düzenleyerek taş duvarları yıktıkları ve Meram Muncid El-Uveyvi isimli bir kadına ait 3 dönüm araziyi tahrip ettikleri bildirildi. İşgal güçleri birkaç gün önce de aynı araziye ağır araçlarla ve vinçlerle baskın düzenleyerek badem ve narenciye ağaçlarını sökmüş, bazı taş duvarları yıkmışlardı.

İşgal güçlerinin bugün El-Halil’in Terkumiye kasabasında da iki evi yıktıkları haber verildi.