Filistinli Gençlerden, Birçok Noktada Silahlı Eylem

İşgal ordusu, Filistinli direnişçilerin erken saatlerde el-Halil’in güneyindeki bir kavşakta Yahudi yerleşimcilerin araçlarına ateş açtığını bildirdi.

İşgal ordusu sözcüsü, eylem hakkında daha fazla bilgi vermekten kaçındı.

Yerel kaynaklar, Filistinli direnişçilerin bu sabah Beytlahim yakınlarındaki ed-Dehişe Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçlerine ateş açtığını söyledi.

Kaynaklar, işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda üç Filistinlinin yaralandığını belirtti. İşgal ordusu radyosu da kamptaki çatışmalarda bir işgal askerinin yaralandığını duyurdu.

Öte yandan, “Nablus Tugayı” adlı direniş grubu, Filistinli direnişçilerin kentin doğusundaki Beyt Furik askeri kontrol noktası ile Yahudi yerleşimcilerin araçlarına ateş açtıklarını ve daha sonra olay yerinden uzaklaştıklarını kaydetti.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin ed-Dehişe Kampı’na düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda üç gencin yaralandığını ve göğsünden yaralanan gencin durumunun ağır olduğunu, diğer iki gencin de bacaklarından yaralandıklarını, yaralı gençlerin Beyt Cala Hastanesi’ne kaldırıldıklarını ifade etti.

İşgal güçleri neredeyse her gün Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor ve birçok bölgede baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanıyor.