El-Halil’de 4 İsrail Askeri Araçlı Eylemde Yaralandı

Siyonist işgal güçlerinin bütün canavarlıklarına ve vahşette ileri gitmelerine rağmen Filistin halkı özgürlük ve bağımsızlık yolundaki mücadelesini büyük fedakarlıkları da göze alarak sürdürüyor. 

Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil yakınında gerçekleştirilen araçlı eylemde 4 işgalci asker yaralandı. Eylemi gerçekleştiren kişi ise civardaki işgal askerlerinin silahlı saldırısı sonucu şehit edildi. 

İşgal ordusunun radyosu El-Halil yakınındaki Atnail yahudi yerleşim merkezinde gerçekleştirilen araçlı eylemde 4 işgal askerinin yaralandığını duyurdu. 

Yerel kaynaklar eylemden sonra işgal askerlerinin, eylemi gerçekleştiren kişinin aracına El-Halil’in güneyindeki Dura yakınında bulunan Eş-Şahine Vadisi’nde silahlı saldırı düzenlediklerini ve kendisini şehit ettiklerini bildirdi. 

Eylemden sonra işgal güçleri, bir yandan yaralanan askerlerin hastaneye ulaştırılması için bölgeye ambülanslar sevk ederken bir yandan da etrafa çok sayıda işgalci asker yayarak geniş çaplı arama çalışmaları başlattılar. 

Olaydan bir süre sonra Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sivil İşler Genel Komitesi tarafından yapılan açıklamada Eş-Şahine Vadisi’nin girişinde Amr Abdülfettah Ebu Hüseyin isimli gencin şehit edildiğinin belirlendiği bilgisi verildi.