Dünyanın En Mazlum Halkı FİLİSTİN DESTEKLENMELİ

Bugün itibariyle Tahran’da başlayan 6. Uluslararası Filistin İntifadası’na Destek Konferansı’nın açılış töreninde konuşan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İslam ümmetinin Filistin konusunda birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine atıfta bulunarak, “Aziz Filistin halkı çok mazlumdur ve İslam ülkeleri tarafından desteklenmesi gerekir” dedi.

Laricani, ‘’İran Anayasasının çeşitli maddeleri özellikle 3. Ve 11. Maddelerinde İslam ülkelerinin birliği, Mustazafları destekleme, hak yolunda mücadelelerin desteklenmesi yönünde vurgu yapılmıştır’’ dedi.

Filistin halkının mazlumiyetinin günümüzde katlandığını ifade eden Laricani, Siyonist rejimin Filistinlilere baskılarını arttırdığını ve tüm uluslar arası kanunlara rağmen yeni yerleşim yerleri yapmayı arttırdığını söyledi.

Siyonist rejimin bölgesel kargaşayı arttırdığını ifade eden Laricani, Siyonistlerin İslam ülkelerini içten çürütmek için açık şekilde terörist guruplara yardımlarını ilan ettiğini belirtti.

Siyonist rejimin sinsice bölge ülkelerine sızmaya çalıştığını ifade eden Laricani, ‘’Onlar böylece esas düşman ile hayali düşmanın yerini değiştirmeyi ve bölgedeki ayrıştırmayı derinleştirmek istiyorlar’’dedi.

Konferansın sözcüsü Kazım Celali Konferansa 89 yabancı heyet ve 700 yabancı misafirin iştirak ettiği belirtti.

Celali, konferansın 3 gün süreceğini ve bu seneki konferansın Parlamentolar, Gençler, STK’lar ve Direniş guruplarından oluşan 4 komiteden oluştuğunu ve bağımsız bir komitenin de sonuç bildirgesini tanzim edeceğini söyledi.

5. konferans 5 sene önce ‘’Filistin, Filistinlilerin vatanı’’ sloganı ile Tahran’da düzenlenmişti.