Filistin Direniş Grupları İsrail’e Füzelerle Karşılık Veriyor

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları ve İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri, Tel Aviv’e ve işgal altındaki Kudüs kentine füze yağdırdı. 

İzzeddin El-Kassam Tugayları, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal ordusunun sivillere yönelik katliamlarına misilleme olarak Tel Aviv’e füze attıklarını duyurdu.

Kudüs Müfrezeleri de işgal güçlerinin Filistin halkını hedef alan katliamlarına misilleme olarak Tel Aviv, Aşdod, Askalan ve işgal rejiminin diğer bazı kentlerine füze attıklarını bildirdi.

Aksa Tufanı Operasyonu’nun devam ettiğini açıklayan Kudüs Müfrezeleri, işgal altındaki Kudüs kentine ve işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne uzak bölgelerine de füze attıklarını ifade etti.

Esir takası ve 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırılması için ilan edilen insani aranın sona erdiğinden bu yana işgal ordusu Gazze Şeridi’ne yeniden hava saldırıları düzenlemeye başlarken Filistin direnişi de işgal güçlerine karşı koymaya ve misillemede bulunmaya devam ediyor.

Filistin direnişi Gazze’de işgal ordusuna ait birçok tanka saldırı düzenlediğini ve Gazze şehrinin batısında işgal güçlerinin tanklarını 114 mm çaplı Rucum füzeleriyle ve ağır havan toplarıyla hedef aldığını duyurdu.