Direniş Füzeleri Askalan’ı Vurdu

Siyonist işgal güçlerinin Filistin direnişini teslim olmaya zorlamak amacıyla sivil ve savunmasız halka yönelik insanlık dışı saldırıları sürerken, direniş işgale karşı kararlı mücadelesini taviz vermeden sürdürüyor. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Askalan şehrine atılan füzelerin işgalcilerin araçlarının tahrip olmasına ve yanmasına neden olduğu haber verildi. 

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Gazze’den atılan ve işgal rejiminin Demir Kubbe’sinin havada imha etmeyi başaramadığı bazı füzeler Askalan şehrine düştü. 

Video görüntülerinden füzelerin hedeflerine ulaştığı ve işgalciler tarafında önemli bir tahribata yol açtığı, özellikle hedef alınan noktalarda bulunan araçların birçoğunun vurularak ve yanarak tahrip olduğu anlaşılıyor. 

Direniş güçlerinin şimdiye kadar, 1948’de işgal edilmiş bölgenin derinliklerinde bulunan birçok önemli noktaya onlarca füze atmayı başardığı ve işgalcilere ait çok sayıda tesis ve aracın tahrip edildiği ifade edildi. 

İşgalcilerin karadan yaptığı saldırılara karşı direnişçilerin mücadelesi de kararlılıkla devam ediyor ve kara operasyonlarının başladığı tarihten bu yana Gazze bölgesinde işgalcilerin 170 askeri aracının imha edildiği ifade edildi. 

İşgal ordusu Gazze’ye kara operasyonunu başlatmasından bugüne 52 er ve subayının öldürüldüğünü yüzlerce askerinin de yaralandığını itiraf etti. Ancak gerçek kayıplarının resmi olarak verilen rakamlardakinin en az 10 katı olduğu tahmin ediliyor.