BM’de 2018 Yılında En Çok İSRAİL Kınandı…

Uluslararası avukat ve insan hakları aktivisti Hillel Neuer, İsrail’in 2018 yılındaki ihlalleri nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda en çok kınanan ülke olduğuna dikkat çekti.

Neuer, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2018 yılında BM Genel Kurulu’nda alınan toplam 27 kınama kararının 21’inin İsrail’e yönelik olduğunu söyledi.

Merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan insan hakları örgütü UN Watch Direktörü Neuer, BM Genel Kurulu’nda alınan kınama kararlarının geri kalanının da İran, Suriye, Kuzey Kore, Rusya, Myanmar ve ABD’ye yönelik olduğunu bildirdi.

İşgal rejimi, 2018 yılında başta Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılan masum sivillere ateş açmak olmak üzere bir dizi ihlale imza attı.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi sınırında yapılan barışçıl gösterilere ateş açarak onlarca kişiyi katletmesi ve binlercesini de yaralaması büyük tepki gördü.

Filistinliler, zorla uzaklaştırıldıkları topraklarına dönüş haklarının ellerinden alınamayacağına dikkat çekmek ve Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmak amacıyla 30 Mart 2018’den bu yana Gazze Şeridi sınırında barışçıl gösteriler gerçekleştiriyor.