Batı Şeria’da 13 Filistinli Gözaltına Alındı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 13 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gözaltına alınanların direniş faaliyetlerine katıldıkları için aranan kişiler olduklarını öne sürdü.

Görgü tanıkları, gözaltıların Ramallah, El-Halil ve Nablus vilayetlerini kapsadığını, işgal güçlerinin Selfit vilayetine de baskın düzenleyerek şehit Ömer Ebu Leyla’nın annesini sorguya çekti.

İşgal güçlerinin Ramallah’ın kuzeyindeki Ebu Şuheydim köyünden Muhammed Şadi Ebu Şuheydim, Yasir Ebu Şuheydim ve Ali Kandah’ı gözaltına aldığı kaydedildi.

El-Halil’de ise işgal güçleri El-Arrub Kampı’ndan Mehab El-Acarime’yi, Halhul köyünden Muhammed Raid Nevfel’i ve Kalkas Mezrası’ndan eski esir Naim Ebu Turki’yi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Nablus kentine baskın düzenleyerek Yezen Ebu İrmile Medyen Davud’u gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçleri, bu sabah erken saatlerde Selfit’in batısındaki Ez-Zaviye beldesinde şehit Ömer Ebu Leyla’nın evine baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin şehidin annesini sorguya çektiği, evde asılı olan şehide ait resimleri ve bayrakları indirdiği bildirildi.

İşgal güçlerinin Beytlahim’e bağlı Tegu’ beldesine ve Kalkiliya’ya da baskın düzenlediği ifade edildi.