Batı Şeria ve Kudüs’te 9 FİLİSTİNLİYE GÖZALTI

İşgalcilere ait 0404 sitesi, işgal ordusu ve polisiyle sınır muhafızlarının iki gündür Kudüs’ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde ırkçı ayrım duvarındaki deliği kapatmaya çalıştıklarını yazdı.

Haberde, Filistinli gençlerin açtığı deliğin kapatılması sırasında bu sabah erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin çatışmalar sırasında Filistinli gençlere ateş açtığı ve göz yaşartıcı bomba attığı, üç gencin yaralandığı ve iki gencin de gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen sitenin haberinde, işgal güçlerinin Ebu Dis beldesinde Karlo marka bir silah, el bombaları, molotof kokteylleri ve havai fişekler ele geçirdiği öne sürüldü.

Haberde ayrıca beldede çatışmaların yeniden alevlendiği ve işgal güçlerinin dört kişiyi daha gözaltına aldığı bildirildi.

Filistinli yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beytlahim vilayetinde birçok bölgeye baskın düzenlediğini ve Beytlahim Üniversitesi Öğrenci İşleri Dekanı Mahmud Muhammed Hammad’ı evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ifade etti.

İşgal güçlerinin ayrıca Azun beldesine baskın düzenleyerek Amr Ebu Heniyye isimli genci gözaltına aldığı belirtildi.