Arap Halkları: Bölgede En Büyük Sorun İsrail

Arap siyasi ve araştırma merkezinin (ACRPS) düzenlediği anketler Arap ülkelerinin halkının yüzde 89’unun siyonist İsrail rejimini bölge için bir tehdit olarak algıladığını ve ayrıca Arap dünyasında bu rejime karşı aşırı olumsuz bir görüş olduğunu gösteriyor.

GÖZAT  İsrail'in Siyasetleri Bütün Bölge İçin Tehdit

Middle East Manitor haber ajansının yazdığında göre, söz konusu anket 840 araştırmacı tarafından Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Kuveyt, Irak, Filistin, Lübnan, Sudan, el-Cezayir, Tunus, Fas ve Muritani gibi ülkeler başta olmak üzere 12 ülkede doğrudan 18310 kişi üzerine gerçekleştiğini söyledi.

GÖZAT  İsrail Nükleer Silahları DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR

Ankette katılanların yüzde 81’i ABD’nin siyasetlerinin bölgedeki sorunlara yol açtığına inanıyor ve öte yandan anketlerde görüşlerini bildiren katılımcıların yüzde 86’sı kendi ülkelerinden (bazı ülkelerde) Siynonist İsrail rejimini resmiyete tanımasından dolayı memnun olmadıklarını söylüyor.

Batılı medyaların göstermeye çalıştığının tersine olarak, bu anket ayrıca Arap dünyasının yaklaşık Yüzde 90’ı aşırı derecede IŞİD terör örgütüne ve onların tekfirci inançlarına karşıdır ve teröristlerin yaptıklarının din ile hiç bir ilgisi olmadığını ve bu yorumun bir tek Batı ülkelerinin siyaseti olduğuna inanıyor.

GÖZAT  Karikatür: Siyonist İsrail, Amerika Eliyle Dünyayı Sömürüyor

Krallık yöntemi ile yönetilen ülkelerde yaşayanların Yüzde 70’i ise demokratik bir hükumetin oluşmasını ve bir kaç siyasi partinin güçte olmasını istiyor.

Yaklaşık iki ay önce İsrail rejiminin istihbarat Bakanı Yesrail Kats yine İsrail ile Ilımlı Araplar adı ile bilinen ülkelerin arasındaki ortak çıkarlar ve hedeflere değinerek, Arap ülkeleri ile ortak demir yolu ulaşımı projesini açıklamıştı.

GÖZAT  Filistinlilerin Yüzde 64'ü MAHMUD ABBAS'I İSTEMİYOR

Washington Post gazetesi ile röportaj yapan İsrailli yetkili Donald Trump’ın İsrail ve Sünni Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesi doğrultusundaki yeni açıklamalarından dolayı teşekkür ettikten sonra, İsrail ve bu ülkeler arasındaki ortak çıkarlar ve hedeflere değinerek bunların İran’ın karşısında kullanılması gerektiğini vurgulamıştı.