Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kassam Komutanı SUİKASTÇILARINI Saklıyor

Teşkilatın yaptığı açıklamada Filistin Koruyucu Güvenlik biriminde komiser olan 45 yaşındaki E. Ş. ile Filistin istihbaratında çalışan 35 yaşındaki E. H.’nin cinayete karıştıkları hakkında çok kesin delillerin bulunması sebebiyle olaydan sonra Ürdün’e kaçtıklarına dikkat çekildi.

Açıklamada Dubai havaalanındaki video kayıtlarının Mossad ajanlarından birinin Dubai havaalanının lobisinde cinayete karışanlardan E. H. ile buluştuğunu belgelediğine dikkat çekildi.

GÖZAT  Bazı Arap Rejimleri, İsrail Adına Vekalet Savaşları Yapıyor

Açıklamaya göre bu kişiler suçla bağlantıları hakkında elde edilen delillere binaen olaydan üç hafta sonra Ürdün tarafından Birleşik Arap Emirlikleri’ne teslim edildiler. Fakat daha sonra olayın üstünün örtülmesine çalışıldı ve söz konusu iki kişinin açık bir yargılamayla mahkemeye sevk edildiklerini gösteren bir gelişme olmadı.

El-Mebhuh’un ailesi BAE’nin, özellikle de polis teşkilatının tutumunun çeşitli şüpheler içerdiğine dikkat çekti. Çünkü suçluların yakalandıklarına ve mahkemeye sevk edildiklerine dair aileye herhangi bir bilgi verilmedi.