Siyonistler Filistinli Şehitlerin Evlerini Mühürlüyor

İşgal güçleri şehit kardeşler Murad Nimr ve İbrahim Nimr’in Kudüs’ün güneyinde yer alan Sur Bahir beldesindeki evlerini mühürledi.

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin şehit kardeşlerin Sur Bahir’deki evlerine baskın düzenlediğini ve iki ev hakkında da yıkım kararı verilene kadar kimsenin girmemesi için evlerin kapılarını ve pencerelerini kaynakla kapattığını bildirdi.

İşgal güçlerinin şehit Hayri Alkam’ın Kudüs’ün Silvan beldesi Ra’s El-Amud Mahallesi’ndeki evini de aynı şekilde mühürlediği ifade edildi.

İşgal güçlerinin Sur Bahir beldesine baskın düzenleyerek şehit kardeşlerin evlerini kuşattığı, baskın sırasında beldeye giriş-çıkışa izin vermediği kaydedildi.

İşgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu, şehit kardeşlerin evlerinin yıkılması için işlemlere başlanması talimatı vermişti.

Kudüs’ün güneyindeki Sur Bahir beldesi sakinlerinden İbrahim Nimr ve Murad Nimr kardeşlerin iki gün önce Kudüs’te gerçekleştirdikleri ateş açma eyleminde bir işgal askeri olay yerinde ölmüş, daha sonra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan işgalcilerden de üç kişi aynı günün akşamına kadar hayatını kaybetmişti.

İşgal güçleri Sur Bahir beldesine baskın düzenleyerek şehit kardeşlerin yıkım kararı verilmesi beklenen evlerinin ölçülerini aldı.

İlgili Haberler

Gazze’de 24 Saatte 97 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 16 Katliam – 150 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 118 Şehit 190 Yaralı