SİYONİST Netanyahu’dan Trump’a UNRWA Desteği

Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, işgal hükümeti başkanının Trump’ın benimsediği politikayı desteklediği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, UNRWA’nın Filistinli mülteciler sorununu çözmek yerine kökleştirdiği öne sürülerek, örgütün tavrını değiştirmesi için bir takım adımlar atılması gerektiği kaydedildi.

Haaretz, adını açıklamadığı üst düzey bir İsrailli yetkilinin “Netanyahu UNRWA’nın bütçesinin tedrici olarak azaltılmasını destekliyor” dediğini yazdı.

ABD’nin Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi Büyükelçi Nikki Haley, müzakere masasına dönmemeleri halinde Amerika’nın Filistinlilere yardımlarını azaltacağını açıklamıştı.

Haaretz’e konuşan İsrailli yetkili, işgal rejimi hükümetinin söz konusu azaltmanın aşamalı olarak yapılmasını tercih ettiği söyledi.

İlgili Haberler

Netanyahu ve Suç Ortakları İdam Edilmeli

Hizbullah Saldırılarında İsrail’de 8800 Bina-Yapı Yıkıldı

Siyonist Başkan: Hizbullah Ekonomimizi Çökertiyor