KUDÜS – Yenikapı Mitinginden 1 Gün Sonra TÜRKİYE’den İSRAİL’e Petrol

TankerTrackers sitesinin paylaşımlarına göre Yenikapı’da cuma günü düzenlenen Kudüs mitinginden 1 gün sonra, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması, Gazze’deki saldırılar ve ölümler sonrası ilişkilerin bir kez daha bozulduğu İsrail’e petrol sevk edildi.

Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasına Filistin halkının tepkisini kanla bastıran Tel Aviv yönetimi, Türkiye’den sözlü çıkışlar dışında hiçbir tepki almadı.

Hem Kınama Hem Sevkiyat

Türkiye Meclisinde, Siyonist İsrail ile yapılan anlaşmaların iptal edilmesi için verilen önerge reddedilirken, Yenikapı’da “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitingi düzenlendi.

Türkiye yönetiminin Siyonist İsrail’e yaptırım konusundaki bu sessizliğinin arkasında, İsrail’e verilen gizli petrol sevkiyatı olduğu iddia edilmekte. Dünyadaki tüm tanker hareketlerini takip eden TankerTrackers sitesindeki istatistiklere göre, sadece geçen ay Ceyhan’dan İsrail’e 1,5 milyon varil petrol sevk edildiği ortaya çıkmıştı.

Kınamaya Da Ticarete De Devam

Kudüs’ün İsrail başkenti ilan edilmesi ve ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması üzerine başlayan eylemlerde 60’ın üzerinde Filistinlinin şehit edilmesi üzerine, Türkiye ile Siyonist İsrail karşılıklı olarak büyükelçileri ülkelerine “bir süreliğine” yollanmıştı.

Ardından Yenikapı’da miting düzenlemişti. Ancak Gazze’de Filistin halkı ağır bir ambargo altında acı çekmeye devam ederken, Barzani tarafından Irak yönetiminin izni olmadan çıkarılarak Siyonist İsrail’e satılan petrol, gizli bir şekilde Türkiye’den Siyonist İsrail’e aktarılmaya devam ediyor.

Kudüs – Yenikapı Mitinginden 1 Gün Sonra İsrail’e Petrol Sevkiyatı

TankerTrackers sitesinin yaptığı son paylaşımlar ile ise, Yenikapı’da yapılan mitingden bir gün sonra da İsrail’e petrol sevk edildiği ortaya çıktı.

Sitenin yayınladığı sevkiyat haritasına göre, 19 mayıs günü Ceyhan’dan İsrail’e 1 milyon varil gizli petrol sevkiyatı yapılmış. Yöntem yine aynı. Rotayı Port Said olarak yazan tankerler son anda Aşkelon limanına yöneliyor.

TankerTrackers’ın Sevkiyata İlişkin Twitter Paylaşımları

İlgili Haberler

İsrail’in Lübnan Saldırısında 6 Kişi Şehit Oldu

Yemen Direnişi, İsrail’e Yardım Götüren ABD Gemisini Vurdu

Yemen Ensarullah Direnişi: ABD ve İngiltere Hedefimizde