İsrail: Suriye’de İslami Cihad’a Saldırı Düzenledik

İşgal rejiminin Savaş Bakanı Naftali Bennett, 12 Kasım 2019 tarihinde İslami Cihad Hareketi’nin Genel Sekreter Yardımcısı Ekrem El-Acuri’yi öldürme girişiminin ve hareketin Şam’daki askeri sorumlusunu hedef alan saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Haaretz adlı İsrail gazetesinde yayınlanan bir haberde bu açıklamanın El-Acuri’yi öldürme girişiminin başarısız olduğu saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğine dair ilk resmi itiraf olduğuna dikkat çekildi.

El-Acuri’nin Şam’daki evi, İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamada İsrail uçakları olduğu belirtilen uçaklar tarafından hedef alınmıştı. Saldırıda El-Acuri’nin oğlu şehit olmuş kendisi ise yaralanmıştı.

İşgal güçleri eş zamanlı olarak İslami Cihad’ın askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları’nın Gazze’deki komutanı Baha Ebu’l-Ata’ya saldırı düzenlenmişti ve saldırıda Ebu’l-Ata ile eşi şehit olmuştu.

Naftali Bennett, siyonistlerin Kanal 12 televizyonuna yaptığı açıklamada kendisinin Savaş Bakanlığı görevini devraldığında Baha Ebu’l-Ata’yı hedefe koyduğunu, ona yönelik saldırı düzenledikleri sırada İslami Cihad’ın Şam’daki liderini de hedef alan bir saldırı düzenlediklerini belirtti.

İlgili Haberler

İslami Cihad, İsrail Askeri Üssünü Kornet Füzeleriyle Vurdu

Filistin İslami Cihad Hareketi İsrail’e Caydırıcı Karşılık Vermeye Devam Ediyor

HAMAS’tan İSLAMİ CİHAD’a Kuruluş Yıldönümü Kutlaması