HAMAS’tan İSLAMİ CİHAD’a Kuruluş Yıldönümü Kutlaması

Hamas İslami Cihad Hareketi’nin 35’inci kuruluş yıldönümünü kutlayarak, Filistin özgürlüğe kavuşana kadar iki hareketin direniş yolunda ortak olduklarını ifade etti.

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, başta İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale olmak üzere hareketin liderlerini ve üyelerini 35’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle kutladıklarını söyledi.

İslami Cihad’ın kuruluşunun Filistin milli mücadelesine ve direnişine büyük bir katkıda bulunduğuna işaret edilen bildiride, başta kurucusu şehit Fethi Eş-Şikaki olmak üzere liderleri Ramazan Şellah, Teysir El-Ca’beri ve Halid Mansur ile şehitleri ve esirleri hatırlandı.

Hamas, Kudüs Müfrezeleri ve El-Kassam Tugayları ile direniş grupları askeri kanatlarının işgale karşı mücadelede birlikte çizdikleri parlak tabloyla gurur duyduklarını belirtti.

Bildiride ayrıca İslami Cihad ve Hamas arasındaki birlikteliğin değişmez olduğu, Filistin toprakları ve kutsal mekanları işgalden kurtulana, Filistinli mülteciler topraklarına dönüp başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulana kadar devam edeceği dile getirildi.

İslami Cihad Hareketi, bugün Gazze kentinde düzenleyeceği mitingle 35’inci kuruluş yıldönümünü kutlayacak.

İlgili Haberler

İslami Cihad, İsrail Askeri Üssünü Kornet Füzeleriyle Vurdu

Filistin İslami Cihad Hareketi İsrail’e Caydırıcı Karşılık Vermeye Devam Ediyor

İSLAMİ CİHAD: İsrail Bir Aptallık Ederse Pişman Olur