İSRAİL İşgalinden Batı Şeria’da Birçok Noktaya BASKIN

İşgal güçleri Cenin kentinin güneyindeki Kabatiye beldesine baskın düzenleyerek Filistinli iki genci gözaltına aldı. İşgal güçlerinin üçüncü bir kişinin de evinde arama yaptığı ve evde bulduğu paralara el koyduğu ifade edildi.

Onlarca işgal askeri Kabatiye beldesine baskın düzenleyerek Muhammed Emced Zekarine ve Mecid Alavine Et-Türk isimli gençleri gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin beldede ayrıca Cemal Hanayişe isimli Filistinlinin evine baskın düzenlediği, evde bulunan bir miktar paraya el koyduğu ve ev sakinlerini sorguya çektiği kaydedildi.

Baskın sırasında beldede şiddetli çatışmaların yaşandığı, işgal askerlerinin çevreye ateş açtığı, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.

Ramallah vilayetinde de işgal güçleri kentin kuzeybatısındaki El-Mezraa El-Ğarbiyye köyüne baskın düzenledi ve Filistinli beş genci gözaltına aldı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin en az 15 devriye aracıyla köye baskın düzenlediğini ve evlerde arama yaparak eşyalara zarar verdiğini, baskın sırasında köyde çatışmaların yaşandığını ifade etti.

Kaynaklar ayrıca, köydeki çatışmalar sırasında bir gencin elinden plastik mermiyle yaralandığını açıkladı.

Günlerdir Barkan eylemcisini arayan işgal güçlerinin Tulkerem’in Şuveyke bölgesine baskın düzenleyerek Nasr Muhammed Tahir Nealive’yi gözaltına aldığı ve Filistinli gencin evinde arama yaptığı kaydedildi.

İlgili Haberler

Siyonistler 3 Filistinli Gence Suikast Düzenledi

Batı Şeria’da Baskınlar Devam Ediyor

Siyonist Güçler Batı Şeria’da Baskınlara Devam Ediyor