İSLAMİ CİHAD: Yüzyılın İhanetini Boşa Çıkaracağız

Ablukayı Kırma ve Dönüş Yürüyüşleri Yüksek Heyeti’nin başkanı ve İslami Cihad Hareketi’nin liderlerinden Halid El-Betaş: “ABD, Filistin davasını tasfiye etmek için bütün gücüyle çalışıyor. Arap kamuoyunu, İslam kamuoyunu ve uluslararası kamuoyunu kendisinin bu yönde önemli bir adım atmak üzere olduğu konusunda hazırlıklı hale getirmek istiyor” dedi.

Halid El-Betaş, yerel Filistin gazetesinin sayısına yaptığı açıklamada ABD’nin Filistin davasını tasfiye amacıyla hazırladığı Yüzyılın Anlaşması’nı geçersiz hale getireceklerini vurguladı.

El-Betaş, ABD Başkanının, Yüzyılın Anlaşması’nın Filistin’deki anlaşmazlığı sona erdireceğini, kendisinin bu anlaşma yoluyla Filistin Yönetimi’ni İsrail karşısında büyük tavizler vermeye zorlayabileceğini ve anlaşmayı uygulamaya geçirebilmek için Arap ülkelerinden de büyük destek göreceğini umduğuna dikkat çekti.

El-Betaş, ancak Filistin halkının toprağına sahip çıkacağını dile getirerek Arap ve İslam kamuoyunu da ABD’nin Filistin davasını tasfiye ve bölgeyi parçalama amaçlı bütün planlarına karşı çıkmaya davet etti.

El-Betaş, dönüş yürüyüşlerinin de Gazze’ye uygulanan abluka tamamen sona erinceye kadar devam edeceğini, Filistin halkının iradesinin güçlü olduğunu hatırlatarak; “Biz, Yüzyılın Anlaşması’nı geçersiz kılıncaya ve Gazze’ye uygulanan ablukayı kırıncaya kadar bulunduğumuz yerde duracağız” dedi.

İlgili Haberler

İslami Cihad, İsrail Askeri Üssünü Kornet Füzeleriyle Vurdu

Filistin İslami Cihad Hareketi İsrail’e Caydırıcı Karşılık Vermeye Devam Ediyor

HAMAS’tan İSLAMİ CİHAD’a Kuruluş Yıldönümü Kutlaması