Filistin-Abbas Yönetimi, Direniş’e Karşı İsrail’in Yanında

İşgal güçlerince aranan Filistinli direnişçi ve eski esir Ahmed Melhem, Filistin Yönetimi’nin Batı Şeria’da işgal güçlerine karşılıksız hizmet ettiğini ve işgalcilerle koordineli bir şekilde direnişçilerin peşine düştüğünü söyledi.

Melhem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi’nin tüm güvenlik birimleriyle birlikte direnişçileri işgal güçlerine teslim etmede rol oynadığını ifade etti.

“Filistin Yönetimi gerekirse öldürerek ya da gözaltına alarak bizi direniş yolundan uzaklaştırmaya çalışıyor” diyen Melhem, direnişçilerin aleyhinde büyük bir kampanya yürütüldüğüne dikkat çekti.

Dün evine baskın düzenlendiğini ve doğrudan üzerine ateş açıldığını kaydeden Melhem, Batı Şeria’daki her direnişçinin, özellikle de Cenin ve Nablus’taki direnişçilerin Filistin Yönetimi güvenlik birimleri tarafından kovalandıklarını bildirdi.

Melhem, şehit annelerine hakaret eden Nablus Valisi’nin açıklamalarının işgal rejimine hizmet ettiğini dile getirerek, şehit annelerinin Filistin halkının baş tacı olduğunu belirtti.

Filistin Yönetimi’nden ellerini direnişçilerin üzerinde çekmesini isteyen Melhem, “Filistin Yönetimi’yle çatışmak istemiyoruz. Filistin Yönetimi’nin halkımıza karşı sorumluluğunu yerine getirmesi ve işgal güçleriyle yürüttüğü güvenlik koordinasyonuna son vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

HAMAS: Filistin Halkını Tasfiye Etmek İsteyenler Yargılanmalı

Hamas: Aksa Tufanı Taşlı İntifadanın Devamı

İsrail Baskınlarında 1 Şehit 15 Yaralı