Gazze’de 11078 Şehit 27490 Yaralı

Siyonist işgal güçlerinin Amerikan emperyalizminin ve Avrupa ülkelerinin verdiği tam destekten cesaret alarak Gazze halkına yönelik 35 günden beri sürdürdüğü soykırımda şehit edilenlerin sayısının 11 bin 78’e yaralı sayısının ise 27 bin 490’a yükseldiği açıklandı. Şehit edilenlerden 4506’sının çocuk, 3027’sinin kadın, 678’inin de yaşlı olduğu ifade edildi. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra Gazze soykırımının 35’inci gününde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, bir önceki açıklamasından sonra geçen süre içinde işgal güçlerinin toplamda 12 büyük katliam yaptıklarını ve bu katliamlarda şehit edilenlerin toplam sayısının 260’a ulaştığını, soykırım savaşının başlangıcından bu yana gerçekleştirilen toplu katliam sayısının ise 1130’u bulduğunu belirtti. 

Kudra, kendilerine ayrıca 2700 kayıp bilgisinin ulaştığını, bunlardan 1500 kişinin çocuk olduğunu ve bunların henüz enkaz altında olduklarını dile getirdi. 

Kudra, işgalcilerin sağlık personelini kasten hedef alan saldırıları yüzünden şimdiye kadar sağlık çalışanlarından şehit edilenlerin sayısının 198’e çıktığını ve 53 ambülansın işgalcilerin saldırılarına maruz kaldığını belirtti. İşgalcilerin toplamda 135 sağlık kurumuna saldırı düzenlediğini ve şimdiye kadar gerek bu saldırılar gerekse yakıt yetersizliği yüzünden 21 hastanenin ve 47 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını dile getirdi.

Kudra, Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı’yla organize hareket edilmesine rağmen iki ambülans şoförünün Gazze’nin güney kesiminden kuzey kesimine geçerken işgalci askerler tarafından rehin alındığını ifade etti.

Kudra işgal güçlerinin Şifa Sağlık Kompleksi’nin çevresine beş kere üst üste saldırı düzenlediklerini ve şu an bu hastanenin çevresinin kullanılamaz durumda olduğunu dile getirdi. Bu arada işgal güçlerinin Rantisi Hastanesi’ni ve Nasr Çocuk Hastanesi’ni kuşatmaya almaları yüzünden binlerce kişinin hayatının tehlikeye girdiğine dikkat çekti. 

Kudra Gazze bölgesine yakıt sokulmamasından dolayı önümüzdeki günlerde tüm sağlık kurumlarının hizmet veremez duruma gelmesi tehlikesinin bulunduğunu hatırlattı.

İlgili Haberler

Gazze’de 24 Saatte 97 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 16 Katliam – 150 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 118 Şehit 190 Yaralı